3 tips die u zullen helpen veilig online uw auto te kopen of verkopen

1. Ontmoet de koper/ verkoper persoonlijk en bij voorkeur niet alleen

Als u een auto op Craigslist verkoopt, blijf dan bij kopers in uw omgeving en ontmoet ze altijd persoonlijk voordat u geld accepteert. En probeer iemand mee te nemen.

Ik heb mijn auto zowel op Craigslist, zonder problemen, gekocht en verkocht, en elk feest had altijd een extra persoon bij zich. Het is altijd het beste om het veilig te spelen.

U wilt elke advertentie vermijden die aanbiedt om de auto naar u te verzenden. Als dat te mooi klinkt om waar te zijn, is het dat wel. Ze willen dat je geld overboekt, en als je dat doet, zul je de auto of het geld nooit meer zien.

2. Zoek naar goede, duidelijke foto’s

De beste manier om uw auto verkoop online snel te laten verlopen, en aan een verkoper die echt geïnteresseerd is, is door zoveel mogelijk informatie en zoveel mogelijk duidelijke foto’s te posten. Hierdoor ziet u eruit alsof u legitiem een ​​auto verkoopt.

Hetzelfde geldt voor de koper: focus op advertenties die deze dingen bieden.

3. Wees op uw hoede als de advertentie of communicatie slecht is

Dit geldt niet alleen voor auto-zwendel, maar het geldt nog steeds. Als de toevoeging of uw e-mail / teksten tussen de koper of verkoper constante grammaticale fouten bevat, is dat een grote rode vlag. U praat waarschijnlijk niet met een persoon, maar met een massaal geproduceerde e-mail die naar iedereen wordt verzonden die iets probeert te verkopen in de hoop dat u uiteindelijk geld aan hen kunt overmaken en zij uw bankrekening kunnen wegvagen.

Zelfs als ze u niet willen oplichten, is iemand die niet veel moeite doet voor hun advertentie, niet iemand met wie u waarschijnlijk zaken wilt doen.

Bij het kopen of verkopen is het beste om een ​​contactnummer te hebben, zodat u kunt bellen en ervoor kunt zorgen dat u met een echte persoon spreekt en eventuele aanvullende vragen kunt stellen.

Ga eerst na wat is je auto waard zodat je een eerlijke prijs aan de koper kunt aanbieden. Dat kunt je doen via ene kentekencheck.