Er is nogal wat te doen om de regels van creditcards, maar wat kun je zelf doen om alle risico’s in te perken?

Je hebt misschien meer aangenomen dan je zou kunnen, in termen van creditcards. Maar dat betekent niet dat je voor altijd bij deze schulden moet blijven. Met een beetje moeite en oefening kunt u de schulden van uw creditcard voorgoed elimineren. Hier zijn enkele tips om u te helpen uw schulden te regelen.

1. Maak een lijst van alle belangrijke zaken rondom je creditcard

Een van de eerste dingen die u moet doen om ervoor te zorgen dat de schuldenlast afneemt, is een lijst maken van al uw bestaande creditcards in dalende volgorde van de rente. Dit betekent dat de creditcard met de hoogste rente eerst moet komen, gevolgd door eventuele andere kaarten in volgorde van rente. Wil je daar meer over zien? Lees dan alles over creditcards op spaarbuidel.nl

2. Beoordeel het minimale betalingspercentage

Vervolgens moet u het minimale betalingspercentage afleiden uit de kleine lettertjes op de creditcarddocumenten. Zorg ervoor dat u alle minimale betalingen op elk van de creditcards bij elkaar optelt. Dit is een van de eerste stappen in de richting van schuldconsolidatie.

3. Controleer uw betaalbaarheid

Vervolgens moet je nagaan hoeveel je er elke maand uit kunt schelpen. Maak een lijst van uw huidige uitgaven versus de inkomsten die u ontvangt. Als u uw creditcard schulden permanent wilt elimineren, zult u manieren moeten vinden om geld te besparen als onderdeel van uw huishoudbudget om de openstaande saldi af te betalen.

4. Betalingswijzen

Voor alle andere creditcards, met uitzondering van de kaart met de hoogste rentevoet, moet u zich inspannen om het minimumsaldo op elke kaart af te betalen. Dit is de manier om schuldconsolidatie te bereiken. Op de kaart met de hoogste rentevoet betaalt u naast het minimumbedrag een extra bedrag uit om de schuld te verminderen.

5. Betaal de kaart met de hoogste rentevoet af

Nog voordat u begint met het afbetalen van het uitstaande bedrag aan andere kaarten, moet u ervoor zorgen dat u de kaart met de hoogste rentevoet afbetaalt. Zo vermijdt u dat u te veel kosten maakt voor deze hoge rente. Dit is een manier om de schuldenlast met succes te verminderen.

6. Verzoek om een lager tarief

De creditcardmarkt is zo concurrerend dat als u een lager tarief aanvraagt bij uw crediteur, u het misschien gewoon krijgt! Een lager tarief betekent dat u veel sneller van uw kredietkaartschuld af kunt komen!

7. Doe een overschrijving van het saldo

U zult verbaasd zijn hoeveel besparing een saldo-overdracht voor u kan opleveren! Zoek een kaart met een veel lagere rente. Maak dan uw openstaande saldo’s over naar deze kaart. Nu heeft u slechts één betaling per maand tegen een lagere rente! Dat is een geweldige manier om de schuldenlast te verminderen.