Hoeveel is een aansprakelijkheidsverzekering en wat doet het?

Een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering is een van de meer fundamentele verzekeringspolissen die een bedrijf moet hebben. Als uw bedrijf met het publiek te maken heeft – of u nu een kapsalon runt of opereert vanuit kantoren die uw klanten bezoeken – is het een goed idee om een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. En als u zich afvraagt hoeveel een aansprakelijkheidsverzekering is, is het goede nieuws dat het relatief goedkoop kan zijn.

Het bedrag dat u nodig heeft, hoe u beroepsverzekeringen afsluit en hoeveel het kost, hangt af van de aard van uw bedrijf en hoe het werkt.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Hoewel een aansprakelijkheidsverzekering voor de meeste Britse bedrijven geen wettelijke vereiste is, zou elk bedrijf dat rechtstreeks met het publiek te maken heeft, moeten overwegen een polis te kopen.

De wettelijke aansprakelijkheidsverzekering dekt de kosten van gerechtelijke stappen en schadevergoedingsclaims tegen uw bedrijf als een burger bij een bezoek aan uw bedrijf schade of letsel oploopt. Het biedt ook dekking tegen dergelijke claims wanneer u of uw personeel bij een klant in huis is of wanneer uw bedrijf een openbare dienst verleent, zoals catering of een evenement.

Als een klant bijvoorbeeld gewond raakt door struikelen over kantoorapparatuur tijdens een bezoek aan uw bedrijfspand, kunnen ze een juridische claim indienen voor vergoeding van uw bedrijf. Schadeclaims voor schade kunnen oplopen tot tienduizenden ponden, wat een enorme financiële impact kan hebben op een nieuw bedrijf.

Het is de moeite waard om te weten dat een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering een wettelijke vereiste is als u een manege of een vliegtuig exploiteert. U kunt online AOV verzekeraars vergelijken.

Hoeveel is een aansprakelijkheidsverzekering?

Het antwoord op de vragen ‘hoeveel is een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering?’ en ‘hoeveel aansprakelijkheidsverzekering heb ik nodig?’ hangt af van de aard van uw bedrijf, maar de prijzen zijn relatief goedkoop. Volgens een rapport van verzekeraar Bought By Many waarin AXA-onderzoek wordt genoemd, bedragen de gemiddelde kosten van een jaarlijkse openbare aansprakelijkheidsverzekering ongeveer £ 120. Voor start-ups en nieuwe bedrijven kunnen de kosten nog lager zijn – slechts £ 40.

De meeste grote verzekeraars stellen dat de kosten voor kleinere bedrijven over het algemeen laag zijn. Verwacht ongeveer £ 50- £ 60 te betalen als een typisch klein bedrijf van de meeste verzekeringsverstrekkers.