Tips om het meeste uit uw creditcards te halen

Creditcards kunnen zowel een zegen als een vloek zijn.

Bij onzorgvuldig gebruik kunnen ze uw financiën uit balans brengen. Maar bij een verstandig gebruik kan een creditcard een uitstekende bron van instant krediet zijn en tegelijkertijd tal van andere belangrijke voordelen bieden. Ongeacht of u al een creditcard heeft of van plan bent u hiervoor aan te melden, de volgende tips helpen u deze optimaal te benutten.

1. Kies verstandig

Voordat u voor een creditcard kiest, moet u er alles van begrijpen en de beloningsfuncties ervan, uw specifieke levensstijl beoordelen en een kaart krijgen die de meest nuttige en relevante beloningen / voordelen biedt. Als uw creditcard bijvoorbeeld brandstofkortingen biedt en u geen auto bezit, heeft deze beloning weinig zin voor u. Als je een shopper bent, koop dan een kaart met winkelgerelateerde beloningen. Als u vaak vliegt, kies dan voor een creditcard die vastzit aan luchtvaartmaatschappijen en reisgerelateerde beloningen biedt, zoals air miles, toegang tot de lounge, enz.

Evenzo, als u vaak uit eten gaat, kies dan een kaart met aantrekkelijke kortingen op eetgelegenheden.

Het is ook cruciaal om de kleine lettertjes te lezen en aanvullende creditcardvoordelen te vergelijken, zoals verloren kaartaansprakelijkheid, kredietschild, uitgebreide garanties, aankoopbescherming, verzekeringen, vakantieverzekeringen zoals huurautoverzekering, reisannuleringsverzekering, enz.

Kijk rond en vergelijk voordat u American Express kredietkaarten gebruikt, zodat u optimaal kunt profiteren van de bijbehorende beloningen en voordelen. Dit is winstgevend voor u en helpt u uw creditcardtransacties te maximaliseren.

2. Verdien terwijl je uitgeeft

Verschillende creditcardmaatschappijen bieden beloningspunten of cashback aan als de kaart wordt geveegd om energierekeningen, restaurantrekeningen, bioscoopkaartjesaankopen en meer te betalen. Sommige kaartuitgevers sluiten aan bij winkelketens voor cashback-regelingen. U kunt daadwerkelijk verdienen door via uw Visa Cards uit te geven door dergelijke deals bij te houden. Verdiende beloningspunten kunnen worden ingewisseld voor geschenken in de beloningscatalogus van het bedrijf – beloningspunten kunnen u alles opleveren, van zoiets eenvoudigs als een cadeaubon tot iets zo groots als een auto.

3. Gebruik slim drijven

Door uw creditcardaankopen te doen aan het begin van uw betalingscyclus, kunt u de renteloze periode maximaal benutten. Dit betekent dat u 55 dagen rentevrij krediet krijgt – 30 dagen float (maximaal) plus de respijtperiode die kan oplopen tot maximaal 25 dagen.

In het geval van een medisch noodgeval kunt u bijvoorbeeld ziekenhuisrekeningen betalen zonder uit eigen zak te hoeven betalen. U kunt de rekening betalen met uw creditcard en onmiddellijk Mediclaim aanvragen bij de verzekeringsmaatschappij. Op het moment dat uw creditcardrekening opeisbaar is, krijgt u een vergoeding van uw verzekeraar. In feite betaalt u uiteindelijk niets uit eigen zak voor uw ziekenhuisrekeningen.