Wat is een autobeoordeling?

Ook wel een taxatie genoemd, kent een autobeoordeling een geschatte dollarwaarde toe aan een voertuig. Er zijn een paar situaties waarin u een beoordeling kunt overwegen:

Wanneer u van plan bent een auto te kopen, verkopen of inruilen en de reële marktwaarde van de auto wilt schatten. U kunt uw auto taxeren op kenteken. Zo kunt u ook werkelijke waarde auto berekenen.

Om een ​​dollarwaarde op een auto te zetten wanneer deze wordt beschouwd als een actief in een scheiding, faillissement of nalatenschap. Als u van plan bent om een ​​auto in te kopen of te verkopen.

Factoren die van invloed zijn op een autobeoordeling

Veel factoren kunnen de waarde van een auto beïnvloeden, waaronder merk, model, leeftijd, slijtage, lichaamsschade en optionele functies. Hier zijn enkele andere aanvullende factoren die een auto-evaluatie kunnen beïnvloeden.

1. Hoe de koper van plan is uw auto te gebruiken

“De plannen van een koper voor uw auto kunnen een grote rol spelen bij het bepalen van de waarde van uw auto”, zegt Matt DeLorenzo, senior managing editor voor Kelley Blue Book. “Er zijn verschillende waardeniveaus, afhankelijk van wat u met de auto wilt doen.”

“Een dealer die je inruil kan opfleuren en op zijn kavel kan verkopen, zal waarschijnlijk meer betalen dan degene die hem bij de volgende autoveiling gaat lossen,” zegt Mel Yu, automotive analist voor Consumer Reports.

En verkopen aan particuliere kopers kan de grootste aanbiedingen opleveren omdat ze meestal niet van plan zijn om te keren en te verkopen voor winst.

Daarom geven waarderingsgidsen u verschillende waarden voor verschillende soorten verkopen. ” Inruilwaarde verschilt volledig van verkoopwaarde”, zegt Matt Jones, senior editor voor consumentenadvies voor Edmunds.com.

2. Kilometerstand

“De gemiddelde bestuurder legt elk jaar 12.000 tot 15.000 km af met het voertuig”, zegt DeLorenzo. Als je kilometerteller veel meer dan dat bereikt, kan je autowaarde een hit worden.

3. Uw locatie

Net als bij onroerend goed, is locatie van belang. Uw convertible kan bijvoorbeeld een hogere waarde hebben in Miami dan in Montpelier, Vermont.

4. Onderhoud

“Een dealer controleert vaak uw onderhoudsgegevens om te controleren of het voertuig is onderhouden”, zegt DeLorenzo. Evenzo kunnen particuliere kopers om servicerecords vragen als bewijs dat al het geplande onderhoud is uitgevoerd.